Rtanjska kuća – projekat i (ili) misija humane arhitekture (?)

Ovaj projekat, nazvan Rtanjska kuća, je moj projekat, moj u svakom smislu.

Hm..moram vam reći da bez obzira što za sebe mogu slobodno reći da sam dobar i iskusan arhitekta, da mi pričanje i pisanje o projektima i arhitekturi vrlo dobro ide…ovde imam ozbiljnu tremu !

Projekat Rtanjska kuća je za mene simbol moje humane, tradicionalne arhitekture i prirode kao inspiracije. Sada vam samo predstavljam njegovo postojanje, iznosim ga vama javno na videlo. Da znate da u mom profesionalnom i privatnom svetu postoji jedan ovakav projekat.

Ovde sam vizionar, projektant, investitor, kritičar, budući stanar, korisnik, projekt menadzer….setiću se sigurno još svega i svačega…i neće mi biti lako izaći na kraj sama sa sobom.

Ono sto ću svakako već uskoro uraditi je upoznati vas detaljnije sa projektom i konceptom…želim da to pročitate i pokušate  razumeti…ili ne razumeti.

A dalje, sledi jedan duži period…gde ću vas voditi kroz sve faze ovog mog rada. Mislim da ću vam se obraćati iz svih ovih uloga ☺☺☺ Moram naglasiti, da sam neke faze ovog projekta već prošla i rešila…i sad kad su one gotove, mogu se javno baviti ovom pričom, pisati vama o svemu tome… Sve što se dešavalo i što će se tek desiti podelilala sam u celine, delove…Svaki deo ispričaću vama kroz odvojenu priču, odvojeni deo…

Šta je bilo, kako se desilo, da li je išlo lako ili manje lako… i šta je ono što je bitno kada i vi krenete putem ovakvog vašeg projekta…

Deo 0: Predstavljanje koncepta RK, zasto, kako, odakle ideja… (za mene rešeno!)

Deo 1: Lokacija Rtanj (za mene rešeno!)

Pa onda 2: Izbor mikrolokacije, parcele (za mene rešeno!)

I na kraju 3: Administrativne procedure, dokumentacija (eee..ušli u proceduru…)

…i kako se šta novo pojavljuje dopunjavaću ovaj članak koji će biti kao neki sadržaj celokupnog projekta…sve do trenutka kada ću sa meni dragim ljudima  moći koristiti ovaj objekat za život.

Uživajte i vi u putovanju ka vašim željama i ciljevima…Dobrodošli…☺☺☺

Da! Newsletter !!!

Sada vas pozivam da se prijavite na moj Newsletter kako biste bili obaveštavani o svemu. Verujem da ćete pronaći puno toga i za vas…konkretnih odgovora i tema ili nekih novih inspiracija.

Pozivam vas da dajete svoje komentare i pitanja , sva su dobrodošla. Odgovaram na sve koje znam, šta nemam u iskustvu, pronaći ću odgovor.

Sve vas, koji imate već ideju ili plan, možete mi se obratiti sa konkretnim upitom za saradnju za vaš projekat. Mislim da je sad pravo vreme!

☺☺☺

Birajte za sebe baš ono što vama treba 🏡

Priroda i čovek  kao inspiracija 💚 j9ak

Jelena Devetak / j9ak

Podeli sa prijateljima

Pročitajte i sledeće

Zdravo, ja sam Jelena!

Moja inspiracija je priroda i život čoveka u njoj, pa sve to kroz arhitekturu i dizajn… definitivno!
Više o meni