Vaše magično ćoše

Dragi moji,

Stanari divnih domova, da vam otkrijem jednu tajnu. Kutak za uživanje! Krećem ovom temom jer baš iz ovakvog mesta vam pišem… iz mog ćošeta.

Svaki moj kolega arhitekta, bez sumnje i izuzetka, napraviće vam kuću koja je dobra, koja stoji, ni jedna neće pasti! Ali toplinu, prijatan ambijent, sitne delove i detalje zlata vredne, ee… o tome ne misle svi. E onda vi tu nastupate, onda vi dolazite na red! Da zahtevate, da predlažete, da tražite ili da uživate u zajedničkom radu ako ste našli „vašeg arhitektu“. Tražite sami ono što vam treba, ali prvo znajte i saznajte šta vam treba!

Kutak za uživanje! Šta god je vama uživanje, razmišljanje, smišljanje, pisanje, čitanje… stvaranje, maštanje, snevanje ili budjenje, po želji! Ovo mesto nekad vredi više od celog sveta 🙂

Za jutarnju kafu na miru, za posmatranje vašeg dvorišta, sunca ili ptica, mesto gde ćete biti malo ljuti, malo srećni i nasmejani, u svom ili tuđem zagrljaju, gde ćete počavrljati sa nekim telefonom ili telepatski, ma za sve! Za smišljanje i stvaranje velikih ideja i planova!

Ćoše ima samo jedan uslov, da gleda napolje, najbolje u zelenilo, ili reku ili more. Jer ta energija prirode koja se spaja sa vašom kroz providni zid, ona donosi sa sobom mir, slobodu i inspiraciju! Razne naučne studije su došle do saznanja da samo 40 sekundi gledanja u zeleno smanjuje stres, povećava energiju i produktivnost. Zamislite šta činite sebi sedeći pola sata na ovakvom mestu. Znači, morate sebi stvoriti ćoše za mir! Kao neki vaš punjač kad vam se isprazni energija!

Evo mog omiljenog…i par sličnih…

Jelena Devetak / j9ak

Podeli sa prijateljima

Pročitajte i sledeće

Zdravo, ja sam Jelena!

Moja inspiracija je priroda i život čoveka u njoj, pa sve to kroz arhitekturu i dizajn… definitivno!
Više o meni